Medaliony zapiekane z fasolką w sosie serowym

Medaliony zapiekane z fasolką w sosie serowym
Medaliony zapiekane z fasolką w sosie serowym123RF/PICSEL

Składniki

na 4 porcje

  • 80 dag zielonej fasolki szparagowej
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 4 gałązki tymianku
  • 5 dag masła
  • 3 dag mąki
  • 1/4 litra bulionu warzywnego
  • 1/4 litra mleka
  • 1 cebula
  • 10 dag sera gorgonzola (innego pleśniowego)
  • 2 polędwiczki wieprzowe (razem ok. 60 dag)
  • 10-12 (razem 10 dag) plasterków wędzonego boczku
  • 2-3 łyżki oleju
Kurczak po tajsku z orzechami nerkowcaStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?