Mieszanka warzywna

Dla ładnego koloru i dla wzbogacenia smaku warto dołożyć do mieszanki pokrojoną w paski czerwoną paprykę lub małego buraczka.
Dla ładnego koloru i dla wzbogacenia smaku warto dołożyć do mieszanki pokrojoną w paski czerwoną paprykę lub małego buraczka.123RF/PICSEL

Składniki

  • 5 kg kapusty
  • 2 kg jabłek
  • 2 kg marchewki
  • 1/2 kg pora (tylko biała część)
  • 1/2 kg selera
  • 1/2 kg kalarepy (ewentualnie)
  • 1 łyżeczka kminku
  • 3-5 ziaren ziela angielskiego
  • 3-5 liści laurowych
  • posiekany koperek (ewentualnie)
  • 1 łyżka soli na 1 kg mieszanki
Katarzyna Popowska to kobieta orkiestra Styl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?