Miks sałat z łososiem

Składniki
Składniki na 4 porcje:
- 40 dag filet z łososia
- żółta papryka
- 2 łyżki olej
- łyżeczka sos sojowy
- czerwona papryka
- 8 dag listki szpianku, botwinki, rukoli i radicchio
- 2 łyżki miód
- 2 łyżki musztarda francuska
3-4 osób
Łososia pokrój w sporą kostkę, usmaż na łyżce oleju na złoto. Zdejmij z patelni, lekko przestudź. Paprykę opiecz w piekarniku (20 min), przestudź, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w paski. Umyj i osącz szpinak, botwinkę, rukolę oraz radicchio. Wymieszaj z papryką. Sałatkę przełóż na półmisek, obłóż lekko przestudzonym łososiem. Przygotuj sos: musztardę utrzyj z sosem sojowym, miodem oraz resztą oleju. Dopraw. Sosem polej sałatkę i od razu podaj.