Reklama

Minikanapeczki z żurawiną

Małe kanapki z żurawiną świetnie się sprawdzą na przyjęciach dla dzieci.

Składniki

  • 20 dag konfitury żurawinowej
  • czerwona cebula
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 2 jabłka
  • pół szklanki soku z pomarańczy
  • po pół łyżeczki cynamonu i imbiru
  • szczypta chili
  • chleb tostowy
  • 10 dag pasztetu
  • 2 łyżki żelatyny
  • 3/4 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

1. Cebulę i jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka i dodaj ocet jabłkowy, sok z pomarańczy i cukier. Całość gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż nadmiar płynu odparuje. Dopraw do smaku i połącz z konfiturą żurawinową i rozpuszczoną żelatyną. Odstaw do lodówki. 

2. Z tostowych kromek wykrój krążki. Na każdym kawałku ułóż wycięte z galaretki kółko i przykryj drugim krążkiem pieczywa. Na wierzch, za pomocą szprycy cukierniczej, dekoracyjnie wyciśnij pasztet. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami pietruszki i oprósz świeżo zmielonym pieprzem. 

Zobacz także:

Reklama


Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: kanapki | żurawina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy