Miodowe filety z kurczaka

Szybki obiad.

Miodowe filety z kurczaka
Miodowe filety z kurczaka123RF/PICSEL

Składniki

  • filet z kurczaka
  • 1,5 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżka sezamu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki wody
  • oliwa

Filet umyj i osusz. Pokrój w kawałki i włóż do miski. W tym czasie miód wymieszaj z sosem sojowym, sezamem, solą, pieprzem, wodą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marynatą zalej mięso i odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek, przykryj folią i zapiekaj w piekarniku przez 20 minut.

Zobacz także:

Spódnica midiStyl.pl
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas