Reklama

Mrożone banany na patyku

Wyśmienity deser na każdą okazję - mrożone banany w czekoladzie.

Składniki

  • 4 banany
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 2 tabliczki czekolady deserowej
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanych migdałów

Sposób przygotowania:

1. Banany obrać, pokroić na dość grube plasterki. Brać po dwa plasterki, smarować masłem orzechowym tak, by móc sklejać je parami. 

2. Tak przygotowane banany układać na małej tacy przykrytej papierem do pieczenia. W każdą parę wbić patyczek do lodów (ew. szpikulec do szaszłyków). Tacę włożyć do zamrażalnika na 30 min. 

3. W garnku rozpuścić olej kokosowy, włożyć połamaną czekoladę, rozpuścić, lekko przestudzić. Wyjąć banany z zamrażalnika, polać czekoladą, posypać orzechami i migdałami. Schładzać jeszcze minimum 30 minut.

Reklama

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy