Muffiny z papryką i szpinakiem
Znana przekąska w wytrawnej wersji.

Składniki
- szklanka liści szpinaku
- 1/4 cukinii
- 10 dag sera feta
- 1/3 czerwonej papryki
- 1/2 ząbka czosnku, startego
- 2 jajka
- pieprz i sól
- łyżka posiekanego szczypiorku (lub 2 łyżki rzeżuchy)
- oliwa
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Szpinak umyj i osusz, posiekaj. Cukinię oraz ser feta zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokrój w małą kosteczkę. W misce roztrzep jajka z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodaj szpinak, cukinię, ser oraz paprykę, wymieszaj widelcem.Cztery kokilki natłuść oliwą i napełnij masą. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut (można też użyć silikonowych foremek bez natłuszczania).Danie podawaj z sosem czosnkowym. Zobacz także: