Mule w białym winie
Prosty przepis na danie, które zawsze zrobi wrażenie na gościach.

Składniki
- 500 g muli
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka posiekanego chili
- łyżka zimnego masła
- 200 ml białego wina
- sól, pieprz
- pół pęczka natki pietruszki
- bagietka
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
W rondelku rozgrzewamy olej, smażymy pokrojony w plasterki czosnek przez 2 minuty. Dodajemy posiekane chili, odrobinę solimy i pieprzymy. Wrzucamy mule. Całość smażymy przez 1 minutę. Następnie dodajemy wino i przykrywamy rondel pokrywką. Dusimy wszystko razem przez 3 minuty. Gdy wszystkie muszle się otworzą dodajemy posiekaną natkę pietruszki i zimne masło. Serwujemy mule w głębokim talerzu z bagietką. *Jeśli któraś mula się nie otworzyła, należy ją wyrzucić, Smacznego!