Reklama

Reklama

Mule w białym winie

Prosty przepis na danie, które zawsze zrobi wrażenie na gościach.

Składniki

  • 500 g muli
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka posiekanego chili
  • łyżka zimnego masła
  • 200 ml białego wina
  • sól, pieprz
  • pół pęczka natki pietruszki
  • bagietka
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

W rondelku rozgrzewamy olej, smażymy pokrojony w plasterki czosnek przez 2 minuty. Dodajemy posiekane chili, odrobinę solimy i pieprzymy. Wrzucamy mule. Całość smażymy przez 1 minutę. Następnie dodajemy wino i przykrywamy rondel pokrywką. Dusimy wszystko razem przez 3 minuty. Gdy wszystkie muszle się otworzą dodajemy posiekaną natkę pietruszki i zimne masło. Serwujemy mule w głębokim talerzu z bagietką. *Jeśli któraś mula się nie otworzyła, należy ją wyrzucić, Smacznego!

Polsat

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy