Mus cytrynowy z bezą włoską

Ten deser może wyglądać też jak dzieło sztuki. Wystarczy po wyciśnięciu soku z cytryn wydrążyć je z resztek miąższu i użyć ich jako naczyń do podania musu (trzeba im podciąć czubki, by trzymały pion)
Ten deser może wyglądać też jak dzieło sztuki. Wystarczy po wyciśnięciu soku z cytryn wydrążyć je z resztek miąższu i użyć ich jako naczyń do podania musu (trzeba im podciąć czubki, by trzymały pion)123RF/PICSEL

Składniki

na mus

  • 3 cytryny
  • 4 jajka
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1/2 l mleka

na bezę

  • 4 białka jaj
  • 30 dag cukru
Konfitura z cytryn z tymiankiemStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?