Reklama

Mus truskawkowy z kremem mascarpone

Chwila słodkiego zapomnienia? Wypróbuj przepis na mocno orzeźwiający mus truskawkowy z serkiem mascarpone. Jeśli nie masz świeżych truskawek, mrożone również sprawdzą się wyśmienicie.

Składniki

  • 600 g truskawek
  • listki mięty
  • 1 łyżka cukru pudru
  • sok z ½ cytryny
  • płatki migdałów i bratki do dekoracji

Składniki na krem

  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • skórka i sok z cytryny (2-3 łyżki)
  • cukier puder do smaku

Przepis pochodzi z 334. odcinka programu "Ewa gotuje".

Sposób przygotowania:

Truskawki obrać i umyć. Przełożyć do blendera, posłodzić, dorzucić miętę i zmiksować na gładki mus.

Serek zmiksować z jogurtem, skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem. Przelać do pucharków. Delikatnie nałożyć mus. Schłodzić w lodówce.

Przed podaniem udekorować prażonymi płatkami migdałów i bratkami (kwiaty są jadalne).

Nie czekaj do ostatniej chwili, pobierz za darmo program PIT 2020 lub rozlicz się online już teraz!

Reklama
Polsat
Dowiedz się więcej na temat: deser
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy