Reklama

​Mus z gorgonzoli z winogronami i orzechami

Genialne połączenie smaków.

Składniki:

200 g słodkiej gorgonzoli

5 g żelatyny

Sól

300 g winogron

100 g orzechów

200 ml śmietany 30%

100 ml mleka

Przekrój winogrona na połówki. Upraż orzechy, pozbądź się łupek i rozdrobnij. Połam ser na kawałki i dolej mleka. Połącz żelatynę z niewielką ilością wody. Roztop ser ciągle ubijając trzepaczką. Dodaj żelatynę i mieszaj, by uzyskać płynną konsystencję. Dodaj śmietankę, ciągle ubijając. Winogrona umieść w słoiczkach, zalej masą. Posyp orzechami. Wstaw do lodówki na 30 minut.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy