Na twarogowym spodzie

Jako spód można wykorzystać gotowe ciasto francuskie
Jako spód można wykorzystać gotowe ciasto francuskie123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 1 i ½ szklanki mąki pszennej
  • 15 dag zmielonego sera białego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 3 łyżki oleju, np. rzepakowego lub słonecznikowego
  • ½ łyżeczki soli

na farsz

  • 40 dag marchewki
  • 40 dag cukinii
  • 8 dag szynki
  • ½ pęczka posiekanej natki pietruszki
  • 250 ml śmietanki kremówki 30 proc.
  • 6 jajek
  • 8 dag startego sera żółtego
  • 1 łyżka oleju
  • gałka muszkatołowa
  • sól i pieprz
Sałatka chlebowa z Bliskiego WschoduStyl.pl
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?