Naleśniki kokosowe

Składniki
na nadzienie
- 1,5 szklanki wiórków kokosowych
- sól
- 1 łyżeczka mielonego kardamonu
- pół szklanki brązowego cukru
- pieprz
na naleśniki
- 2 jaja
- 1 szklanka mleka
- 1,5 szklanki mąki
- olej
- sól
3-4 osób
Rozpuść cukier w 1/8 szklanki wody, wlej do rondla o grubym dnie. Gdy się zagotuje, wsyp wiórki kokosowe, przypraw pieprzem i kardamonem. Wymieszaj, gotuj na małym ogniu 10-15 minut. Posól, ostudź.
Przygotuj ciasto: wszystkie składniki, oprócz oleju, przełóż do miski i utrzyj mikserem. Rozgrzej teflonową patelnię, posmaruj 1/4 łyżeczki oleju. Smaż cienkie naleśniki po minucie z każdej strony. Smaruj je nadzieniem i zwijaj w rulony.