Naleśniki mistrzów

Idealnie naleśniki? Jest kilka sprawdzonych sztuczek. Cukiernicy też mają swoje sprawdzone metody.

Ciasto naleśnikowe po zrobieniu odstaw na trzydzieści minut
Ciasto naleśnikowe po zrobieniu odstaw na trzydzieści minut123RF/PICSEL

Gdy zamierzasz zrobić naleśniki ze słodkim farszem, dodaj do ciasta trochę drobno startej skórki z cytryny, limonki lub pomarańczy.

Nada ona naleśnikom niepowtarzalny smak i aromat. Pamiętaj, by dobrze wyszorować cytrusy (najlepiej sparzyć je wrzątkiem).

Możesz także dodać do ciasta wiórki kokosowe. Z kolei naleśniki z wytrawnym farszem staną się oryginalnym daniem, gdy ciasto zabarwisz na zielono. Wystarczy dodać do niego odrobinę szpinaku.

Zobacz także: 

Mężczyźni w oczach Dymnej Styl.pl
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas