Naleśniki po bolońsku

Zanim zaczniesz smażyć naleśniki poczekaj, aż patelnia dobrze się nagrzeje, wtedy pierwszy placek nie wyląduje w koszu. By usmażone nie wysychały, przykryj je folią
Zanim zaczniesz smażyć naleśniki poczekaj, aż patelnia dobrze się nagrzeje, wtedy pierwszy placek nie wyląduje w koszu. By usmażone nie wysychały, przykryj je folią123RF/PICSEL

Składniki

na naleśniki

  • 25 dag mąki pszennej
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki masła
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju

na farsz

  • 40 dag mięsa mielonego wołowego
  • 40 dag passaty pomidorowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 2 papryki (czerwona i żółta)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 4 gałązki bazylii
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, chili
Jak przygotować naleśnikiStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?