Reklama

Naleśniki z jagodami

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • olej
  • szczypta soli
  • 150 g jagody
  • 3 szt. jajko
  • 125 g mąka
  • 1/8 l mleko
  • 1/8 l woda mineralna
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia

Wodę mineralną, jajka i sól wymieszać, dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem.

Olej rozgrzać na patelni, nałożyć porcję ciasta, posypać jagodami, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Można posypać prażonymi płatkami migdałów i cukrem pudrem lub podawać z gałką lodów lub z syropem klonowym.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy