Reklama

Naleśniki z kurczakiem

Składniki

  • 1 kurczak
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 20 dag mrożonego groszku
  • po 1/2 pęczka dymki i natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanych ogórków kiszonych
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 15 dag mąki + 2 łyżki
  • 1 łyżka mieszanki przypraw curry
  • 5 dag masła
  • 100 ml śmietany 18 proc.
  • sól, pieprz czarny i biały, liść laurowy

Przygotowanie:

Do 2 litrów wody włożyć oczyszczoną włoszczyznę, dodać czosnek, przyprawy, zagotować. Dodać kurczaka, gotować do miękkości warzyw i mięsa. Wyjąć marchew, pokroić w plastry. Bulion przecedzić.

Połowę masła zasmażyć z 2 łyżkami mąki, wlać połowę bulionu, dodać mrożony groszek, zagotować, wlać śmietanę. Dodać posiekane zioła, marchew, ogórki, doprawić. Pokroić mięso z kurczaka, dodać do potrawki.

Z jajek, mąki, mleka i curry zrobić ciasto, usmażyć 4 naleśniki. Napełnić je farszem, podawać gorące.

Reklama

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy