Reklama

Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Szybki, bezmięsny i pożywny obiad - wypróbuj przepis na warzywne naleśniki.

Składniki na ciasto

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 500 ml wody
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju

Składniki na farsz

  • 1 opakowanie świeżego szpinaku baby
  • 200 g pieczarek
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • oliwa do smażenia
  • starty ser żółty

Sposób przygotowania:

1. Pieczarki drobno pokrój. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij czosnek. Dodaj do niego pieczarki i smaż, dopóki nie zmiękną. Następnie dodaj liście szpinaku. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Smaż jeszcze 4-5 minut. Pod koniec dodaj żółty ser. Wymieszaj i ostudź. 

2. Składniki na ciasto zmiksuj. Masa powinna być dość rzadka, by naleśniki wyszły cienkie, ale sprężyste. Usmaż placki. Na każdy nakładaj farsz i składaj w ulubiony sposób. Przed podaniem odsmaż.

Zobacz także:

Reklama
Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy