Naleśniki zapiekane z grzybami

Aktualizacja
Usmaż naleśniki, dodaj nadzienie i zwiń. Teraz już tylko do piekarnika i danie gotowe!
Usmaż naleśniki, dodaj nadzienie i zwiń. Teraz już tylko do piekarnika i danie gotowe!123RF/PICSEL

Składniki

na nadzienie

  • 30 g suszonych prawdziwków
  • 2 łyżki mąki
  • 2 cebule
  • 1 kg pieczarek
  • 5 łyżek masła
  • sól, pieprz
  • 370 ml bulionu
  • 250 g śmietany
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 125 g tartego sera gouda
  • tłuszcz do formy

na naleśniki

  • 4 jajka
  • 250 ml mleka
  • 200 g mąki
  • 250 ml wody gazowanej
4-6

Przygotowanie naleśników zapiekanych z grzybami

Naleśniki z twarożkiem cytrynowymStyl.pl