Napoleonki z maślanych ciastek
1. Zagotowujemy 900 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko łączymy z budyniami i mąką. Gdy mleko zacznie się gotować, wlewamy masę budyniową i gotujemy, ciągle mieszając, na małym ogniu, by nie powstały grudki, a masa mocno zgęstniała. Naczynie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do ostygnięcia.
2. Masło ucieramy na białą puszystą masę i stopniowo dodajemy do ostudzonego budyniu ze szczyptą soli, miksujemy na gładki krem.
3. Morele odcedzamy na sitku z nadmiaru syropu.
4. Blachę wykładamy folią spożywczą i układamy warstwę herbatników. Przekładamy krem, wciskamy połówki moreli, wyrównujemy wierzch i przykrywamy herbatnikami. Wstawiamy na noc do lodówki. 5. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder, mieszamy. Wykrawamy ciastka i każde dekorujemy kleksem bitej śmietany.