Nie tylko ruskie i z mięsem. Ewy Wachowicz świetne farsze do pierogów

Farsze na pierogi. Sprawdzone przepisy Ewy Wachowicz
Farsze na pierogi. Sprawdzone przepisy Ewy Wachowicz123RF/PICSEL

Ewa Wachowicz: Farsz śliwkowy do pierogów

Składniki

  • 200 g śliwek suszonych
  • 150 g migdałów
  • śliwowica

Ewa Wachowicz: Farsz z kapustą i grzybami

Składniki

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 300 g kapusty białej
  • 1 duża cebula
  • 30 g suszonych prawdziwków
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz

Ewa Wachowicz: Farsz serowy do pierogów

123RF/PICSEL

Składniki

  • 400 g sera białego
  • 1 żółtko
  • laska wanilii
  • 3 łyżki cukru
  • ½ łyżeczki cynamonu

Ewa Wachowicz: Farsz jabłkowy do pierogów

Składniki

  • 4 jabłka
  • 1½ łyżeczki cynamonu
  • cukier trzcinowy do smaku

Ciasto na pierogi: Idealna proporcja składników

Składniki

  • ½ kg mąki
  • 1 jajko
  • ok. 1 szklanki wrzątku

Ewa Wachowicz: Farsz grzybowy do pierogów

Składniki

  • 100 g suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • masło do smażenia
  • sól
  • pieprz

Ewa Wachowicz: Farsz z pieczonej kaczki lub gęsi do pierogów

Doskonałe ciasto i wyjątkowe nadzienie - pokochasz ten smak
Doskonałe ciasto i wyjątkowe nadzienie - pokochasz ten smakPicsel

Składniki

  • resztki z pieczonej kaczki lub gęsi wraz ze skórą
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • brandy lub tokaj
„Ewa gotuje”: Cebulowa pod ciastem francuskimPolsat