Reklama

Norweska pyttipanna z jajkiem

"Pyttipanne" oznacza drobne kawałeczki podsmażane na patelni. I o to właśnie chodzi w tym daniu.

Składniki

  • Laska kiełbasy np. podwawelskiej
  • 6 ugotowanych ziemniaków
  • 2 ugotowane marchewki
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • Olej
  • Sól, pieprz
  • 4 jajka
  • 12 korniszonów
  • Zielenina do posypania

Ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę i obsmaż na maśle na złoty kolor. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na oleju, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smaż na złoty kolor. Połącz z podsmażonymi warzywami, dopraw solą i pieprzem, podawaj z jajkiem sadzonym i korniszonami. Posyp zieleniną.

Jajka w marynacie buraczkowej

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy