Reklama

Obiad z kwiatów najnowszy trend

Cukinia jest wykorzystywana w kuchni na wiele sposobów. Okazuje się, że z jej kwiatów możemy przygotować wyjątkowe danie.

Kwiaty cukinii

Zawierają białko, wapń, żelazo, witaminy (B1, PP, C, A). Sterole roślinne obniżą poziom cholesterolu. Przyspieszą też przemianę materii. Są niskokaloryczne i lekkostrawne. Zanurz je w cieście naleśnikowym i usmaż - pycha. Możesz też zrobić kwiaty nadziewane serem z ziołami. 

Składniki na cisto naleśnikowe

  • 2 jajka
  • 40 g mąki
  • 80 ml mleka
  • woda gazowana
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru

Składniki na wypełnienie kwiatów

  • ser biały
  • zioła: kolendra, bazylia
  • pieprz
  • sól






Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy