Reklama

Okoń morski po prowansalsku

Wyjątkowy pomysł na rybę.

Składniki:

Filet z okonia

150 ml oliwy

1 bakłażan

Sól, pieprz, zioła prowansalskie

Cukinia

Czarne oliwki

Czosnek (3 ząbki)

50 g selera naciowego

Cukier

1,5 łyżki octu balsamicznego

Połącz: czarne oliwki, czosnek, 50 ml oliwy, seler naciowy, ocet. Zmiksuj na pastę. Trybuj rybę, pokrój cukinię i bakłażan na plastry o grubości 5 mm, smaż na złoty kolor. Rybę dopraw. Ułóż na niej plastry warzyw i pastę. Zwiń w rulon, ustaw w foremce, zawiń w folię aluminiową. Piecz w 180 st. 15 minut. Przybierz zieleniną.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy