​Okroszka z kwasem chlebowym

Rosyjski chłodnik.

Rosyjski chłodnik
Rosyjski chłodnikStyl.pl

Składniki:

250 g gotowanego mięsa

Pęczek zieleniny

3 rzodkiewki

3 ogórki

2 gotowane ziemniaki

3 jaja na twardo

2 łyżki musztardy dijon

Czarny pieprz

1,5 l kwasu chlebowego

Sól

Mięso, warzywa  i jajka pokrój w kostkę. Wymieszaj z posiekaną zieleniną, dodaj musztardę. Dopraw do smaku. Umieść porcję mieszanki na środku talerza, zalej kwasem chlebowym. Dekoruj zieleniną.

Okroszka z kwasem chlebowymStyl.pl

Okroszka z kefirem:

Okroszka z kefiremStyl.pl
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas