Omlet kakaowy

Przepis Joanny Jędrzejczyk z książki "Jedz, śmiej się i walcz", którą wydała wraz z Janem Paszkowskim.

Omlet kakaowy
Omlet kakaowyJan Paszkowskimateriały prasowe

Składniki

  • 2 spore jajka od kury z wolnego wybiegu
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 płaska łyżeczka kakao
  • szczypta cynamonu

- opcjonalnie

  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 40 g płatków owsianych błyskawicznych

- dodatkowo

  • masło orzechowe / ulubiony dżem domowej roboty / jogurt naturalny z obniżoną zawartością tłuszczu / owoce sezonowe

Omlet kakaowy - przygotowanie:

Jajka dokładnie zblenduj z bananem, kakao i szczyptą cynamonu.

Jeżeli chcesz stworzyć bardziej sycące śniadanie, dodaj na tym etapie płatki owsiane i odrobinę proszku do pieczenia. Dzięki temu wzbogacisz swój posiłek o dodatkowe węglowodany, a za sprawą proszku omlet będzie niezwykle puszysty.

Smaż na rozgrzanym maśle klarowanym.

Gotowy omlet podawaj z ulubionymi owocami, masłem orzechowym, dżemem lub jogurtem.

Przepis pochodzi z książki Joanny Jędrzejczyk i Jana Paszkowskiego "Jedz, śmiej się i walcz" - przeczytaj wywiad z autorami

"Jedz, śmiej się i walcz"- Joanna Jędrzejczyk i Jan Paszkowski
"Jedz, śmiej się i walcz"- Joanna Jędrzejczyk i Jan Paszkowskimateriały prasowe

Zobacz także:

Puszysty omletStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas