Reklama

Omlet z papryką i kukurydzą

Składniki

  • po 1 czerwonej i zielonej papryce
  • 6 jajek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki mleka
  • 1/2 pęczka oregano
  • po 2 łyżki masła i oliwy
  • sól, pieprz

1. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie paseczki. Przesmażyć na rozgrzanej oliwie ok. 4 min, dodać  odcedzoną kukurydzę,  doprawić solą i pieprzem.

2. Jajka umyć, ubić z mlekiem. Doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać masło na dwóch patelniach. Masę jajeczną podzielić  na dwie części, wylać na patelnie, smażyć na małym ogniu, podważając z boków, aby masa podpłynęła pod spód. Omlety będą gotowe, gdy spód będzie rumiany, a wierzch lekko ścięty. Przykryć każdy połową warzyw, złożyć na pół, pokryć resztą warzyw, posypać oregano.

Reklama

Kiedy warto sięgnąć po kuracje z sodą


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy