Owocowe pucharki
Składniki
- 5-6 kiwi
- 30 dag mrożonych truskawek (lub świeżych w sezonie)
- 300 ml naturalnego jogurtu
- melisa lub mięta do dekoracji
- 2-3 sztuki mango
- do smaku cukier lub miód
10 min
3-4 osób
Przygotowanie:
Kiwi obierz, włóż do miseczki. Miąższ owoców rozgnieć widelcem na gładką papkę. Mango cienko obierz, miąższ odkrój od pestek małym ostrym nożykiem, a następnie zmiksuj na jednolity mus.
Truskawki posyp odrobiną cukru, a gdy już puszczą sok, zmiksuj na gładkie piure. Wszystkie musy możesz dodatkowo dosłodzić (najlepiej miodem).
W wąskich wysokich pucharkach (możesz wykorzystać kieliszki do szampana) układaj kolejno warstwy jogurtu i musów owocowych. Udekoruj gałązkami mięty lub melisy cytrynowej. Do chwili podania deser przechowuj w lodówce.
Zobacz także: