Pączki serduszka

Jeśli wolisz pączki z lukrem, utrzyj 10 dag cukru pudru z 1 łyżką soku z cytryny lub pomarańczy i nałóż dwukrotnie taką polewę.
Jeśli wolisz pączki z lukrem, utrzyj 10 dag cukru pudru z 1 łyżką soku z cytryny lub pomarańczy i nałóż dwukrotnie taką polewę.123RF/PICSEL

Składniki

  • 50 dag mąki pszennej
  • po 10 dag masła i cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 5 dag świeżych drożdży
  • 4 żółtka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka spirytusu
  • 1 słoik powideł
  • olej lub smalec do smażenia (ok. 6 szklanek)
  • cukier puder do dekoracji
Kruche ciasto z owocami i beząInteria KulinariaInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?