Reklama

Paella z dorszem

Nic tak nie przywołuje wspomnień o wakacjach, jak smaki i zapachy. Polecamy prosty przepis na paellę w wersji z dorszem.

Składniki

  • woreczek ryżu długiego z dzikim
  • po połowie papryki czerwonej, zielonej i żółtej
  • 300 g filetu z dorsza
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 700 ml bulionu
  • pół papryczki chili
  • 200 g fasolki szparagowej
  • limonka
  • natka pietruszki
  • łyżeczka curry
  • łyżeczka koncentratu
  • pomidorowego
  • sól
  • pieprz czarny i czerwony
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

1. Cebulę i czosnek drobno kroimy i przesmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone w kostkę papryki i smażymy, następnie wrzucamy ryż, doprawiamy solą, pieprzem, curry oraz przecierem. 

2. Wlewamy 500 ml bulionu, dodajemy pokrojoną na kawałki fasolkę i gotujemy na wolnym ogniu, nie mieszamy. Rybę kroimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem.

3. Dolewamy pozostały bulion i układamy na wierzchu rybę. Przykrywamy folią aluminiową i dusimy jeszcze ok. 5 minut.

Zobacz także:

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy