Pappardelle z groszkiem cukrowym i boczkiem

Prosty w przygotowaniu, a zadowoli całą rodzinę! Polecamy przepis na smakowity makaron pappardelle z groszkiem cukrowym i boczkiem.

Pappardelle z groszkiem cukrowym i boczkiem
Pappardelle z groszkiem cukrowym i boczkiemPolsat
Pappardelle z groszkiem cukrowym i boczkiem (Ipla/Polsat)

Składniki

  • 250 g makaronu ugotowanego pappardelle
  • 110 g groszku cukrowego
  • 70 g parmezanu
  • 5 łyżek oliwy
  • skórka z 1 cytryny
  • sól, pieprz
  • 200 g wędzonego boczku
  • 100 ml wody z gotowania makaronu
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzewamy oliwę. Smażymy boczek na złoty kolor. Po 4 minutach dodajemy groszek cukrowy, skórkę z cytryny oraz ugotowany makaron. Dokładnie mieszamy. Podlewamy wodą po gotowaniu makaronu. Wkładamy łyżkę masła oraz wsypujemy starty parmezan. Po dokładnym wymieszaniu od razu podajemy.

Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas