Pappardelle z groszkiem cukrowym i boczkiem
Prosty w przygotowaniu, a zadowoli całą rodzinę! Polecamy przepis na smakowity makaron pappardelle z groszkiem cukrowym i boczkiem.
Składniki
- 250 g makaronu ugotowanego pappardelle
- 110 g groszku cukrowego
- 70 g parmezanu
- 5 łyżek oliwy
- skórka z 1 cytryny
- sól, pieprz
- 200 g wędzonego boczku
- 100 ml wody z gotowania makaronu
- 1 łyżka masła
Sposób przygotowania:
W garnku rozgrzewamy oliwę. Smażymy boczek na złoty kolor. Po 4 minutach dodajemy groszek cukrowy, skórkę z cytryny oraz ugotowany makaron. Dokładnie mieszamy. Podlewamy wodą po gotowaniu makaronu. Wkładamy łyżkę masła oraz wsypujemy starty parmezan. Po dokładnym wymieszaniu od razu podajemy.