Papryka marynowana

Warzywa w słoiku.

Papryka marynowana
Papryka marynowana123RF/PICSEL

Składniki

na zalewę I

  • 1 l wody
  • po 1 łyżce soli i cukru
  • 1/2-3/4 szklanki octu

na zalewę II

  • 2 l wody
  • 25 dag cukru
  • 1 szklanka octu
  • 1/4 szklanki soli
  • ewentualnie 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

Włóż do słoika pokrojone w plastry strąki papryki, przyprawy (2-3 ziarna ziela ang. i pieprzu, 2 ząbki czosnku, gałązka kopru). Zalej zalewą I lub II, pasteryzuj 25 minut.

Zobacz także:

Hummus z oliwą z oliwek i paprykąStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas