Papryka nafaszerowana smakiem
Jest zdrowa, zawiera czterokrotnie więcej witaminy C niż cytryna. Można ją wykorzystać w wielu potrawach. Wybierz te, na które masz największą ochotę i wykorzystaj nasze przepisy.
Składniki
- 35 dag mielonego mięsa
- 5 czerwonych papryk
- ząbek czosnku
- cebula
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- torebka ryżu
- sól, pieprz i cukier
- po puszce czerwonej fasoli, kukurydzy i krojonych pomidorów
- 10 dag żółtego sera
- po łyżeczce mielonej papryki, kminu rzymskiego
- posiekana papryczka chili
- oliwa
Sposób przygotowania:
1. Na patelni na oliwie zeszklij pokrojoną cebulę i starty czosnek, po chwili włóż mięso i dokładnie obsmaż. Następnie dodaj papryczkę chili, fasolę (z zalewą) oraz kukurydzę (bez zalewy) i wymieszaj. Wrzuć pomidory i cukier. Dopraw wszystko solą i pieprzem. Mieszając, zagotuj. Farsz połącz z ugotowanym ryżem i nakładaj do połówek papryk.
2. Piecz w temp. 180°C przez 20 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia posyp papryki serem. Udekoruj kolendrą.
Zobacz także: