Papryka soją nadziewana
1. Kostkę sojową zalać 2 szklankami gorącego bulionu, zostawić na 10 min. Czosnek, 1 cebulę i natkę posiekać (2 gałązki zostawić do dekoracji). Oliwki pokroić w plasterki. Papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki.
2. Na 2 łyżkach oleju zeszklić 1 cebulę, dołożyć soję, smażyć 2 minuty. Dodać koncentrat i 2 łyżki natki. Doprawić do smaku. Przestudzić, dodać 3 łyżki sera, wymieszać. Masą napełnić połówki papryk.
3. Drugą cebulę pokroić w półplasterki, przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Wlać pozostały bulion, pokrojone pomidory, oliwki, doprawić. Dodać natkę. Sos przelać do naczynia żaroodpornego, ułożyć na nim papryki, posypać resztą sera, zapiekać 15 minut w temp. 200°C. Udekorować natką pietruszki.