Reklama

Parówki w cieście

Nie przepadacie za słodkimi ciastami? Zatem wybierzcie te wytrawne. Można je zjeść nie tylko jako przekąskę, ale również na śniadanie, obiad czy kolację.

Składniki

  • 0,5 kg mąki
  • pół paczki świeżych drożdży
  • 5 łyżek śmietany
  • zioła prowansalskie, pieprz, kurkuma i sól
  • jajko
  • 2 parówki
  • łyżeczka cukru
  • 3 łyżki mleka
  • oliwa

Sposób przygotowania:

1. Mąkę, jajko, śmietanę, przyprawy i cukier wymieszaj. Wlej drożdże rozpuszczone w podgrzanym mleku i zagnieć ciasto. 

2. Uformuj kulę, posmaruj ją oliwą, przykryj ściereczką i odstaw na 40 minut w ciepłe miejsce. Każdą porcję parówki owiń ciastem i ułóż w natłuszczonej brytfance. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 160°C przez 30 minut.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy