Reklama

Pasta do kanapek

Składniki

  • 1 kg czerwonej papryki
  • 4 papryczki chili
  • 1 czerwona cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soli (do smaku)
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka cukru
  • koncentrat pomidorowy

 Umyj papryki i papryczki. Ułóż je na blasze i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz, aż skórka ściemnieje. Gdy ostygną, delikatnie je obierz.  Pokrój na kawałki i oczyść z nasion. 

W garnku rozgrzej oliwę, dodaj drobno posiekaną czerwoną cebulę i czosnek. Lekko je podsmaż. Dodaj paprykę  i papryczki chili oraz koncentrat pomidorowy - według uznania. Całość dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem, cukrem i duś ok. 30 min. Lekko zblenduj, przełóż do słoików i pasteryzuj ok. 20 min.

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy