Pasta z awokado
Wyśmienite smarowidło na kanapki z awokado, jajka i majonezu.
Przepis pochodzi z 400. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sposób przygotowania:
Ewa Wachowicz w 400. odcinku programu przygotowuje pastę z awokado, która w połączeniu z pieczywem idealnie sprawdzi się na śniadanie.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i posiekać.
Z awokado usunąć pestkę (naciąć dookoła niej, oddzielić połowę owocu, wbić nóż, przekręcić i wyjąć). Miąższ wydobyć łyżką i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z jajkami. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlać oliwę, dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić listki kolendry. Wymieszać. Podawać do pieczywa.