Reklama

Pasta z makreli

Przepis Magdy Gessler na pyszną pastę - idealną na śniadanie lub jako przystawka.


Składniki na 4 porcje: 1 makrela wędzona, 500 g białego sera, 100 g masła, 1 łyżka pasty pomidorowej, 2 cebulki dymki, pęczek koperku, sól, pieprz Prymat, cukier puder do smaku.

Przygotowanie: Oczyszczoną ze skóry i ości makrelę przekładamy do szklanej miski. Powoli ubijamy masło na puch. Biały ser mielimy w maszynce i dodajemy do ryby i masła razem z pastą pomidorową, przyprawami, drobno posiekaną dymką i drobno posiekanym koperkiem. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta jest gotowa do jedzenia.

Zobacz inne przepisy Magdy Gessler:

Pulpety z ryb mazurskich

Reklama

Tatar ze śledzia



Wydawnictwo Znak
Dowiedz się więcej na temat: Magda Gessler: Kuchenne rewolucje
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy