Pasta z makreli

Przepis Magdy Gessler na pyszną pastę - idealną na śniadanie lub jako przystawka.

Pasta z makreli na grzance, fot. Grzegorz Śledź, stylizacja żywności Katarzyna Jakubasz / CINNAMOON
Pasta z makreli na grzance, fot. Grzegorz Śledź, stylizacja żywności Katarzyna Jakubasz / CINNAMOONmateriały prasowe
Przepis pochodzi z książki Magdy Gessler "Kuchenne rewolucje"
Przepis pochodzi z książki Magdy Gessler "Kuchenne rewolucje"Wydawnictwo Znak

Składniki na 4 porcje: 1 makrela wędzona, 500 g białego sera, 100 g masła, 1 łyżka pasty pomidorowej, 2 cebulki dymki, pęczek koperku, sól, pieprz Prymat, cukier puder do smaku.

Przygotowanie: Oczyszczoną ze skóry i ości makrelę przekładamy do szklanej miski. Powoli ubijamy masło na puch. Biały ser mielimy w maszynce i dodajemy do ryby i masła razem z pastą pomidorową, przyprawami, drobno posiekaną dymką i drobno posiekanym koperkiem. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta jest gotowa do jedzenia.

Zobacz inne przepisy Magdy Gessler: