Pasta z makreli pod koperkową pierzynką

Prosty sposób na smaczną i zdrowa kolację.

Pomysł na zdrowy dodatek do kanapek, fot. © „Gotuj z rodzinką.pl” wydawnictwo Dream Books
Pomysł na zdrowy dodatek do kanapek, fot. © „Gotuj z rodzinką.pl” wydawnictwo Dream BooksStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 300 g półtłustego twarogu
  • 10 rzodkiewek
  • 30 g kiełków rzodkiewek
  • 30 g kiełków brokułu
  • pół pęczka koperku
  • 2 łyżki rzeżuchy
  • sól i pieprz
10 min
5

Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości, rozgniatamy widelcem. Następnie mieszamy z twarogiem, dodajemy starte na tarce rzodkiewki, opłukane i osuszone kiełki, posiekany koperek i rzeżuchę. Przyprawiamy do smaku.

 Okładka książki "Gotuj z rodzinka.pl. Tydzień w boskiej kuchni"
Okładka książki "Gotuj z rodzinka.pl. Tydzień w boskiej kuchni"Styl.pl/materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas