Reklama

Pasta z makreli pod koperkową pierzynką

Prosty sposób na smaczną i zdrowa kolację.

Czas przyrządzenia: 10 minut
Składniki dla: 5

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 300 g półtłustego twarogu
  • 10 rzodkiewek
  • 30 g kiełków rzodkiewek
  • 30 g kiełków brokułu
  • pół pęczka koperku
  • 2 łyżki rzeżuchy
  • sól i pieprz

 Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości, rozgniatamy widelcem. Następnie mieszamy z twarogiem, dodajemy starte na tarce rzodkiewki, opłukane i osuszone kiełki, posiekany koperek i rzeżuchę. Przyprawiamy do smaku.

Przepis pochodzi z książki "Gotuj z rodzinka.pl. Tydzień w boskiej kuchni"

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy