Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami na grahamce
Przepis na wyśmienite smarowidło dyniowe.

Składniki
- 2 bułki grahamki
- mała dynia
- 100 g suszonych pomidorów
- 4 łyżki oliwy
- 30 g prażonych pestek słonecznika
- 3 rzodkiewki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Dynię obieramy i oczyszczamy z pestek. Smarujemy oliwą i posypujemy solą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy do miękkości. Gotową dynię łączymy za pomocą widelca z pestkami słonecznika, posiekanymi suszonymi pomidorami i 2 łyżkami oliwy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Grahamkę rumienimy na patelni z oliwą. Bułkę podajemy z pastą, pestkami słonecznika oraz plasterkami rzodkiewki. Smacznego!