Reklama

Pasta z soi i pistacji

Szybka i łatwa pasta, która świetnie pasuje zarówno do kanapek, jak i krakersów, jako przekąska.

Składniki

  • 20 dag edamame (niedojrzałe strąki soi)
  • 10 dag kremowego twarożku
  • łyżeczka masła sezamowego
  • 10 dag pistacji
  • sok z cytryny (do smaku)
  • garść świeżej kolendry
  • pieprz

Przygotowanie:

Edamame ugotuj do miękkości, odcedź i ostudź. Następnie obierz z łupin i nasiona przełóż do blendera. 

Pistacje wyjmij ze skorupek i razem z resztą składników dodaj do ugotowanej soi.

Całość dokładnie zmiksuj, aż masa nabierze jednolitej konsystencji. 

Przypraw do smaku sokiem z cytryny i pieprzem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy