Paszteciki z pieczarkami i borowikami
1. Do miski wsyp mąkę. Zrób dołek, wkrusz drożdże i wsyp cukier. Wlej ciepłe mleko, wymieszaj i przykryj ściereczką. Odstaw na 15 minut do wyrośnięcia.
2. Dodaj sól i jajka, wymieszaj. Wlej roztopione masło i wyrób ciasto. Odstaw na godzinę.
3. Pieczarki obierz i drobno pokrój, a cebulę posiekaj. Dodaj namoczone dzień wcześniej, pokrojone grzyby. Podsmaż na oleju. Dopraw do smaku pieprzem i solą.
4. Rozwałkuj ciasto i podziel na 15 części. Na każdy nałóż farsz i uformuj pasztecik.
5. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem. Piecz w 180 st. C przez około 20 minut.
6. Przełóż paszteciki na posmarowaną tłuszczem tackę i zawiń w folię. Zamroź.
Superbakteria szaleje! Jak się chronić?