Paszteciki z serem feta
Złote chrupiące rożki wypełnione pysznym nadzieniem z sera feta posłużą jako letnia przekąska na świeżym powietrzu.
W misce połącz fetę z drobno posiekanym szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Wbij jedno jajko i całość dokładnie wymieszaj. Następnie dopraw świeżo zmielonym pieprzem i odstaw masę do lodówki.
Rozmrożone ciasto francuskie pokrój na duże kwadraty. Na środku każdego za pomocą łyżki połóż nadzienie serowe.
Każdy kwadrat złóż po przekątnej, formując trójkąty. Brzegi zlep za pomocą widelca.
Trójkąty przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, zwracając szczególną uwagę na brzegi. Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez 20 minut.
Zobacz także: