Reklama

Patelnia letnich warzyw

Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 3 łyżki śmietana
  • 100 g czarne oliwki
  • świeży rozmaryn
  • cebula
  • 600 g filet z piersi indyka
  • świeży tymianek
  • 3 szt. pomidor
  • 250 g pieczarki
  • sól
  • 2 szt. mała cukinia
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • 1 łyzeczka bulion instant

Mięso pokroić w kostkę, smażyć na rozgrzanym oleju 5 minut, doprawić solą i pieprzem zdjąć z patelni. W pozostałym tłuszczu smażyć pokrojone w kostkę grzyby i cebulę, dodać plasterki cukinii, poprzekrawane na pół pomidorki i oliwki, doprawić solą i pieprzem. Dodać mięso. Wlać ¼ litra wody, dodać bulion instant. Gotować 5 minut. DWmieszać śmietanę.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy