Reklama

Pęczak z pomidorkami i zieleniną

Przepis na 2 porcje.

Składniki

  • 1 szklanka suchej kaszy pęczak
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 4 suszone pomidory
  • 1 kawałek pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżeczki oliwy z suszonych pomidorów
  • sól kłodawska, pieprz
  • 2 łyżki pestek dyni lub pokruszonych orzechów włoskich/laskowych

Przygotowanie:

Kaszę ugotuj al dente. Na oliwie z pomidorów zeszklij posiekanego pora, posyp solą i pieprzem. Dodaj pomidorki kok tajlowe, wyciśnięty czosnek i smaż jeszcze 2 minuty. Do zawartości patelni wsyp ugotowaną kaszę, pokrojone suszone pomidory i wymieszaj. Dodaj posiekaną natkę i pestki.

Przepis pochodzi z książki "Dieta w insulinooporności"


Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy