Pieczeń w kolorowym pieprzu
Zainspiruj się naszymi przepisami, a na pewno nie przesuszysz mięsa, które ma być przebojem niedzielnego obiadu. Pieczony schab w kolorowym pieprzu będzie soczysty i zachwyci wszystkich domowników.
1. Paprykę pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w pióra. Schab umyj i osusz. Oprósz solą. Natnij wzdłuż, uważając, żeby nie przeciąć mięsa do końca. W nacięcie włóż paprykę. Mięso obwiąż mocną nicią. Posmaruj musztardą.
2. Na wyłożonej folią aluminiowej tacce rozsyp kolorowy pieprz. Obtocz w nim mięso. Przełóż je do żaroodpornej formy. Obłóż cebulą. Polej oliwą. Piecz ok. 90 minut w 180°C, polewając wytworzonym sosem.
Zobacz także inne przepisy na pieczeń: