Pieczeń w kolorowym pieprzu
Aktualizacja
Zainspiruj się naszymi przepisami, a na pewno nie przesuszysz mięsa, które ma być przebojem niedzielnego obiadu. Pieczony schab w kolorowym pieprzu będzie soczysty i zachwyci wszystkich domowników.

Składniki
- 1 kg schabu bez kości
- 1/2 czerwonej papryki
- 1-2 cebule
- 4 łyżki musztardy dijon
- 2-3 op. kolorowego pieprzu
- oliwa, sól
Pieczeń w kolorowym pieprzu - wykonanie:
1. Paprykę pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w pióra. Schab umyj i osusz. Oprósz solą. Natnij wzdłuż, uważając, żeby nie przeciąć mięsa do końca. W nacięcie włóż paprykę. Mięso obwiąż mocną nicią. Posmaruj musztardą.
2. Na wyłożonej folią aluminiowej tacce rozsyp kolorowy pieprz. Obtocz w nim mięso. Przełóż je do żaroodpornej formy. Obłóż cebulą. Polej oliwą. Piecz ok. 90 minut w 180°C, polewając wytworzonym sosem.
Zobacz także inne przepisy na pieczeń: