Pieczone ruskie pierogi

Pieczone ruskie pierogi
Pieczone ruskie pierogimateriały prasowe

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 kostki (360 g) tofu naturalnego
  • sok z 1 cytryny
  • 2 cebule
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • 1/3 kostki drożdży (ok. 35 g)
  • ok. 3 szklanek (750 ml) mąki pszennej lub orkiszowej
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • olej (do smażenia)
  • ew. szczypiorek / natka pietruszki
Okładka książki "Roślinna kuchnia polska"
Okładka książki "Roślinna kuchnia polska"materiały prasowe
Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?