Reklama

Pieczony kalafior, tahina i granat

Kilka prostych składników i wyśmienita kolacja gotowa!

Składniki

  • kalafior w całości
  • sól
  • 2 łyżki oleju
  • dojrzały granat
  • natka pietruszki

Składniki do przygotowania sosu tahini

  • 2 łyżki tahiny
  • sok z połowy cytryny
  • 50 ml zimnej wody
  • pół ząbku czosnku
  • sól

Sposób przygotowania:

Nacieramy kalafior olejem, solimy i pieczemy w 200 stopniach do zarumienienia, zawijamy w folie i wkładamy na 20 min i 180 stopni. Sos tahini: mieszamy sól, sok z cytryny z tahiną, odrobinę startego na tarce czosnku i dolewamy wodę. Pestkujemy granat, posypujemy pokrojony kalafior, polewamy sosem i posypujemy natką.

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy