Pieczony kalafior ze smażonymi w maśle kaparami

Pieczony kalafior ze smażonymi w maśle kaparami
Pieczony kalafior ze smażonymi w maśle kaparamiJan Paszkowskimateriały prasowe

Składniki

- na 4–5 porcji

  • 1 spory kalafior
  • 3 łyżki delikatnej oliwy z oliwek
  • 1 płaska łyżka miodu
  • ½ łyżeczki soli
  • świeżo mielony pieprz

- smażone kapary

  • spora garść odsączonych z zalewy kaparów
  • 1 czubata łyżka masła klarowanego
  • 1 mała biała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • odrobina soku z cytryny

- dodatkowo

  • garść siekanej natki pietruszki
"Jedz, śmiej się i walcz"- Joanna Jędrzejczyk i Jan Paszkowski
"Jedz, śmiej się i walcz"- Joanna Jędrzejczyk i Jan Paszkowskimateriały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?