Pielmieni

Co jadają nasi wschodni sąsiedzi? Tak jak my, uwielbiają różnego rodzaju pierogi. Na ich stołach często gości zupa soljanka, kotlety i placki
Co jadają nasi wschodni sąsiedzi? Tak jak my, uwielbiają różnego rodzaju pierogi. Na ich stołach często gości zupa soljanka, kotlety i placki123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 700 g mąki
  • 1 łyżka soli
  • 200 ml ciepłej wody

na farsz

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 1 cebula
  • 100 ml rosołu
  • 1 żółtko
  • sól
  • pieprz

dodatkowe

  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 2-3 łyżki mąki
Jak zrobić pierogi ruskie?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?